2016. máj 29.

Uborkás receptek

írta: Kovács Adrienn04
Uborkás receptek

kep-86.jpg

Az uborkát jobb szeretem magában,sósan meginni. Jártam viszont már úgy, hogy pocsék íze volt az uborkának, így elkezdtem ezzel-azzal kiegészíteni. A végeredmény - éppen még iható kategória lett. Ennek ellenére megosztom a receptet, mert nem kizárt, hogy finom uborka esetén jó lenne a végeredmény.

A kígyóuborka bőr-, haj- és körömszépítő, emellett remek méregtelenítő hatása is van.

 A citrom bőrfiatalító, antioxidáns, erősíti a fejbőrt és a hajhagymákat, immunerősítő.

A paradicsom sejtvédő hatású, gátolja az érelmeszesedést.

A sörreteknek bőrszépítő, keringés javító, vizelethajtó hatása van.

 

Kígyóubi almával (1l - 2 adag - ha megittam, írok, hogy túl éltem-e :-) )

2 db nagy kígyóuborka

4 db répa

1 db nagy Idared

1 db nagy zöld alma

1/2 citrom hámozva

 

Fürtös uborka paradicsommal (8dl)

10 db fürtös uborka

2 db kicsi paradicsom

1 db fehér paprika

 

Kígyóubi sörretekkel (kb 1l - 2 adag)

2 db kígyóuborka

3 db sörretek (eredetileg 1/3 jégcsapretekkel készítettem, de ihatatlan volt számomra, ugyanígy jártam a piros retekkel is)

só, bors ízlés szerint

 

Kígyóuborka almával (1l - 2 adag)

4 db kígyóuborka

1 db nagy zöld alma

 

Kígyóuborka grapefruittal (kb 1l)

2 db kígyóuborka

1/2 grapefruit (a keserű ízét a hártyából való kibontással kerülheted el)

2 db banán

1 db kivi

1 karika citrom héj nélkül

2 db kis sárga alma

 

Amit nem tudsz elrontani - kivéve, ha maga az uborka ehetetlen

4 db kígyóubi

só (Himalája vagy tengeri só) ízlés szerint

 

A cukkini ugyan távolról sem uborka, de általában a cukkinit valamilyen (bármilyen) gyümölccsel szoktam készíteni, mert teljesen natúr íze van - viszont pont emiatt nem tervezek külön bejegyzést a cukkinis recepteknek - most azonban nem volt kedvem semmivel sem keverni. Simán sóval, fehér borssal ízesítettem 8 db cukkinit, melynek 1l-nyi leve lett. Kívántam a sósat, de a préselt zöldségekből főtt leveshez már meleg van. A cukkini és az uborka sósan jó sópótló, pláne a nagy melegben lényeges ez. Jó tanács: ha teheted, frissen fogyaszd el, mert 2.,3. napra megkeseredik, szinte ihatatlan.

 

Kép forrása

Szólj hozzá

alma banán répa citrom paradicsom grapefruit cukkini kígyóuborka kivi fürtös uborka TV paprika sörretek Uborkás receptek