Uborkás receptek
Az uborkát jobb szeretem magában,sósan meginni. Jártam viszont már úgy, hogy pocsék íze volt az uborkának, így elkezdtem ezzel-azzal kiegészíteni. A végeredmény - éppen még iható kategória lett. Ennek ellenére megosztom a receptet, mert nem kizárt, hogy finom uborka esetén jó lenne a végeredmény.
A kígyóuborka bőr-, haj- és körömszépítő, emellett remek méregtelenítő hatása is van.
A citrom bőrfiatalító, antioxidáns, erősíti a fejbőrt és a hajhagymákat, immunerősítő.
A paradicsom sejtvédő hatású, gátolja az érelmeszesedést.
A sörreteknek bőrszépítő, keringés javító, vizelethajtó hatása van.
Kígyóubi almával (1l - 2 adag - ha megittam, írok, hogy túl éltem-e :-) )
2 db nagy kígyóuborka
4 db répa
1 db nagy Idared
1 db nagy zöld alma
1/2 citrom hámozva
Fürtös uborka paradicsommal (8dl)
10 db fürtös uborka
2 db kicsi paradicsom
1 db fehér paprika
Kígyóubi sörretekkel (kb 1l - 2 adag)
2 db kígyóuborka
3 db sörretek (eredetileg 1/3 jégcsapretekkel készítettem, de ihatatlan volt számomra, ugyanígy jártam a piros retekkel is)
só, bors ízlés szerint
Kígyóuborka almával (1l - 2 adag)
4 db kígyóuborka
1 db nagy zöld alma
Kígyóuborka grapefruittal (kb 1l)
2 db kígyóuborka
1/2 grapefruit (a keserű ízét a hártyából való kibontással kerülheted el)
2 db banán
1 db kivi
1 karika citrom héj nélkül
2 db kis sárga alma
Amit nem tudsz elrontani - kivéve, ha maga az uborka ehetetlen
4 db kígyóubi
só (Himalája vagy tengeri só) ízlés szerint
A cukkini ugyan távolról sem uborka, de általában a cukkinit valamilyen (bármilyen) gyümölccsel szoktam készíteni, mert teljesen natúr íze van - viszont pont emiatt nem tervezek külön bejegyzést a cukkinis recepteknek - most azonban nem volt kedvem semmivel sem keverni. Simán sóval, fehér borssal ízesítettem 8 db cukkinit, melynek 1l-nyi leve lett. Kívántam a sósat, de a préselt zöldségekből főtt leveshez már meleg van. A cukkini és az uborka sósan jó sópótló, pláne a nagy melegben lényeges ez. Jó tanács: ha teheted, frissen fogyaszd el, mert 2.,3. napra megkeseredik, szinte ihatatlan.